سرپرست سازمان امور اراضی کشور با اشاره به اینکه یکهزار و ۴۵۰ رای اجرا نشده در حوزه ساخت و ساز غیرمجاز و تصرف اراضی داریم که باید به آن پرداخته شود، گفت: موضوع زمین در مازندران ویژهتر از سایر استانهاست و اکنون مورد هجوم غارتگران زمین قرار گرفتیم.
به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، صفدر نیازی سرپرست سازمان امور اراضی کشور صبح امروز در جلسه کارگروه فراقوهای مبارزه با زمینخواری با بیان اینکه زمین مقدس است و ۴۶۵ بار در قرآن به آن اشاره شده است، اظهار کرد: زمین ارث ما نیست بلکه امانتی برای آیندگان است.
وی گفت: امنیت غذایی یکی از مولفههای امنیت ملی است و رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور صراحتا به حفظ زمین و امنیت غذایی تاکید ویژه دارند.
نیازی با بیان اینکه نقش حفظ و ارزش زمین در امنیت غذایی بر کسی پوشیده نیست، افزود: ۴۲ درصد برنج کشور در مازندران تولید میشود و در سایر محصولات کشاورزی هم مازندران رتبههای برتر را دارد.
سرپرست سازمان امور اراضی کشور اظهار کرد: حفظ زمین در مازندران آخرین سنگر برای حفظ اراضی است و اراضی کشاورزی با توجه به هجوم گسترده غارتگران شکننده شده است و باید با همگرایی به حفظ زمین برسیم.
وی با اشاره به اینکه همه دستگاههای اجرایی، قضایی و قانونگذاری در کنار هم باشیم تا زمین را حفظ کنیم، بیان کرد: موضوع زمین در مازندران ویژهتر از سایر استانهاست و اکنون که مورد هجوم غارتگران زمین قرار گرفتیم، حال زمین خوب نیست.
نیازی گفت: اگر امنیت غذایی میخواهیم باید زمین را حفظ کنیم چرا که هر هکتار زمین برنج ۷۰ نفر را تامین میکند.
وی ادامه داد: در توسعه شهری باید دقت کنیم تا زمینهای کشاورزی از انتفاع و کاربری کشاورزی خارج نشود و امنیت غذایی را حفظ کنیم.
سرپرست سازمان امور اراضی کشور با اشاره به اینکه یکهزار و ۴۵۰ رای اجرا نشده در حوزه ساخت و ساز غیرمجاز و تصرف اراضی داریم که باید به آن پرداخته شود و تعیین تکلیف شود، گفت: ایجاد روستا و شهرهای جدید، تعدد بنگاههای غیرمجاز، پایین بودن بهرهوری سرمایه در بخش کشاورزی و عدم رقابت تولید با ارزش افزوده ناشی از تغییر کاربری و عدم اجرای دقیق آمایش سرزمین در کشور از مهمترین دلایل و مصادیق تغییر کاربری است.
حسن عنایتی کلیجی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در این جلسه گفت: مهمترین مولفه تولید، زمین است و اگر در حفظ زمین به لحاظ امنیت غذایی جدیت نداشته باشیم، شرایط از فرصت به تهدید تبدیل میشود.
وی ادامه داد: مازندران استان امنیت غذایی کشور است که بخش عمدهای از غذای کشور را تامین میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه هر هکتار شالیزار غذای ۸۰ نفر را تامین میکند که مازندران را در کشور برجسته کرده است، افزود: زمین در مازندران هر لحظه در معرض تغییر کاربری است و ابزار و امکانات کافی برای شناسایی و مبارزه با تغییر کاربری وجود ندارد.
عنایتی اظهار کرد: کل استان مازندران از جلگه تا ارتفاعات درگیر تغییر کاربری است و هر چند اجرای احکام سنگین انجام دادیم اما همچنان روند تغییر کاربری وجود دارد.
وی اضافه کرد: در حالیکه احکام قضایی صادر شده برای قلع و قمع تغییر کاربریهای غیرمجاز داریم اما به لحاظ عدم امکانات لازم، امکان قلع و قمع و اجرای حکم وجود ندارد.
عنایتی خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی آمادگی کامل در مبارزه با زمینخواری را دارد و لازم تا از سایر دستگاهها و نهادها حمایت شویم و فشاری از طرف دیگران روی ما نباشد تا بتوانیم کارمان را بهدرستی انجام دهیم.