کمبود آبخوری و سرویس بهداشتی/ بهداشت مدارس مازندران در کما

کمبود آبخوری و سرویس بهداشتی/ بهداشت مدارس مازندران در کما

ساری- کمتر از ۱۰ روز دیگر سال تحصیلی جدید شروع می شود ولی حال و روز بهداشتی مدارس مازندران چندان مناسب نیست و کمبود آبخوری و سرویس های بهداشتی نگرانی ها را مضاعف کرده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: بیش از ۵۳۵ هزار دانش آموز برای سال تحصیلی می‌شوند اما نظام آموزشی استان برای استقبال از آینده سازان با چالش‌هایی روبرو است. قرار است چند روز دیگر زنگ شروع سال تحصیلی در بیش از چهار هزار مدرسه نواخته می‌شود و ساماندهی معلمان و فرهنگیان، کلاس‌ها و مدارس فرسوده، گرانی بازار کیف و کفش و لوازم التحریر از جمله مسائل فراروی است.

کمبود آبخوری، سرویس بهداشت، کمبود لوله کشی صابون مایع در مدارس مازندران جدی است و قرار است این مدارس بعد از دوران کرونایی میزبان دانش آموزان شود که چند ساعت از روز را در آن سپری می‌کنند و عدم برنامه ریزی برای رفع آن سلامت آنان را به مخاطره خواهد انداخت.

۲۲ هزار معلم در مازندران امر هدایت تحصیلی را عهده دار هستند و درخواست برای انتقال آنها به شهرهای زادگاه خود از جمله دغدغه‌های آموزش و پرورش به شمار می‌رود، هرچند متولیان امر عقیده دارند که برنامه ریزی برای جبران کمبود دو هزار و ۷۰۰ نیروی انسانی در مدارس صورت گرفته است.

گرانی البسه و لوازم التحریر

در عین حال به رغم آنکه دو هفته تا شروع سال تحصیلی باقی مانده بسیاری از دانش آموزان برای خرید البسه و مایحتاج دانش آموزی بلاتکلیف هستند. محسنی ولی یک دانش آموز مازندرانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه طی دو سال قبل کرونایی پوشش متحد برای دانش آموزان چندان الزامی نبود، افزود: برای سال تحصیلی جدید یکی از ملزومات تهیه روپوش متحد برای دانش آموزان است.

وی با بیان اینکه فرزندم امسال در کلاس هفتم پایه متوسطه تحصیل خواهد کرد، افزود: هنوز از سوی مدرسه درباره شکل و رنگ لباس تصمیمی گرفته نشد و این در حالی که دو هفته تا شروع تحصیلی باقی مانده است.

کمبود آبخوری و سرویس بهداشتی/ بهداشت مدارس مازندران در کماء


محبوبه اسلامی مادر فاطمه دانش آموز کلاس چهارم نیز در این باره گفت: از سوی مدرسه طرح و مدل روپوش مدرسه به ما اعلام شد و برای خرید آن ۶۰۰ هزار تومان هزینه کردیم.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر گرانی لوازم التحریر شامل دفتر و مایحتاج تحصیلی را سرسام آور دانست و برپایی نمایشگاه‌های عرضه را در آستانه ماه مهر الزامی دانست.

افزایش کرایه سرویس مدارس مصوب شد

افزایش هزینه‌های سرویس مدارس نیز از دیگر دغدغه‌های والدین در آستانه سال تحصیلی جاری محسوب می‌شود و فعالیت سرویس مدارس که در دوران کرونا به دلیل غیرحضوری بودن کلاس‌ها، کمرنگ شده بود در سال تحصیلی جدید از سر گرفته می‌شود و هزینه آن نسبت به سال‌های قبل رشد یافته است.

نماینده کارگروه تعیین نرخ و نظارت بر سرویس مدارس مازندران با اشاره به اینکه نرخ در کارگروه ماده ۱۸ مطرح و مصوب می‌شود، افزود: نرخ‌های سرویس مدارس در هر شهر جداگانه مصوب می‌شود.

احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با عنوان اینکه نظارت از طریق شورای شهر و اولیای مدارس انجام می‌شود، گفت: بر اساس نرخ مصوب، شهرداری‌ها در حوزه نظارت مستقل عمل و با متخلفان برخورد می‌کند.

در آستانه سال تحصیلی ساماندهی معلمان و تعیین تکلیف آن از مهمترین مسائل و دغدغه‌های فراروی متولیان آموزش و پرورش در مازندران است، کمبود نیرو در غرب و مازاد نیرو در شرق استان در حالی است که بسیاری از نیروهای غیربومی جذب شده طی سال‌های قبل در مناطق غربی استان تقاضا و درخواست انتقالی به شرق و مرکز استان را دارند.

حسن کمالی سرپرست آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه هزار و ۵۰۰ معلم در سال‌های قبل در غرب استان جذب شد که بومی منطقه نبودند، افزود: اکنون با درخواست‌های زیادی از سوی آنها برای انتقال به مرکز و شرق استان و شهرهای زادگاهشان روبرو هستیم.

اکنون با درخواست‌های زیادی از سوی آنها برای انتقال به مرکز و شرق استان و شهرهای زادگاهشان روبرو هستیم

وی در گفتگو با خبرنگار مهر شمار فرهنگیان و معلمان را ۲۲ هزار نفر اعلام کرد و افزود: تلاش می‌کنیم تا اول مهر حتی در روستاها نیز هیچ کلاس درسی بدون معلم نباشد و سال تحصیلی را همزمان آغاز کنیم.

وی با اظهار اینکه سیاست آموزش و پرورش این است که اولیا و مردم در فرایند تعلیم و تربیت ورود و مشارکت کنند، افزود: دریافت هزینه و وجه ثبت نام ممنوع بوده و اگر هزینه‌ای پرداخت می‌شود برای کمک به مدرسه خواهد بود.

کمالی با اشاره به تشکیل کارگروه تعیین صلاحیت گفت: در این کارگروه برای انتصاب مدیران و معاونان مدارس و جابجایی آنها تعیین صلاحیت صورت می‌گیرد و عملکرد این کارگروه نظارت و پایش می‌شود.


سرپرست آموزش و پرورش مازندران شمار کلاس‌های درس استان را ۱۷ هزار و ۹۸۳ کلاس درس در استان اعلام کرد و گفت: تاکنون ثبت نام ۹۵ درصد دانش آموزان انجام شد و در ثبت کتاب‌های درسی رتبه اول کشور را دارا هستیم.

وی با اشاره به اینکه کرونا سبب شده تا در سال جاری قدری بازمانده از تحصیل داشته باشیم، افزود: در دوره ابتدایی پوشش تحصیل ۹۸ درصد و یک درصد بالاتر از نرم کشوری است و در متوسطه اول ۹۶ درصد، پنج درصد بالاتر از نرم کشوری و متوسطه دوم ۸۹ درصد پوشش تحصیلی داریم که هشت درصد بالاتر از میانگین کشوری است.

وی افزود: ۳۵۳ هنرستان فنی و حرفه‌ای و کاردانش در استان وجود دارد و امسال ۱۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار از محل دو درصد فروش گاز و تملک دارایی برای تجهیز هنرستان‌ها هزینه شده است.

کمالی با بیان اینکه ۵۶ هزار ساعت کمبود نیروی انسانی داشتیم، گفت: در مجموع دو هزار و ۷۰۰ نیرو کمبود داشتیم که از محل حق التدریس بازنشستگان و استمرار خدمت آنان جبران کردیم.

سرپرست آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه در حوزه بهداشتی مدارس ما در مضیقه هستند، گفت: شرایط سرویس‌های بهداشتی مناسب نیست و ۷۴۸ چشمه توالت در مدارس کمبود داریم که آسیب‌های جسمانی برای فرزندان ایجاد می‌کند و علاوه بر این لوله کشی صابون مایع نیز ۳۰۳ مورد و ۴۱۶ مورد آبخوری نیاز داریم.

کمبودهای فراروی نظام آموزشی مازندران در حالی است که امسال بعد از سه سال کرونایی، شرایط حضور گسترده دانش آموزان در مدارس مهیا است و تلاش دستگاه‌های عضو شورای آموزش و پرورش برای جبران نیازمندی‌ها باید در آستانه ماه مهر مضاعف شود.

دیدگاه‌ها (0)
No ratings yet. Be the first to rate!
هنوز دیدگاهی ارسال نشده است
دیدگاه خود را بیان کنید
ارسال دیدگاه به‌عنوان مهمان
×
به این پست امتیاز دهید:
Suggested Locations
Image

مختصری از ما

پایگاه خبری ترنج نیوز از 30 آذر سال 1399 (شب یلدا) فعالیت آزمایشی خود را آغاز کرده و پس از آن در 17 مرداد سال 1401 متقارن با روز خبرنگار و روز عاشورای حسینی با اتکا به اهل بیت و توکل بر خدا بر روی شبکه اینترنت قرار گرفت.

فعالیت های فعلی این پایگاه خبری متشکل از «گروه‌های فرهنگی، هنری، سیاسی، اقتصادی، سلامتی، قضایی، تکنولوژی، ورزشی، طبیعی و اجتماعی» است.

مجوز ما در سامانه جامع رسانه های کشور